Po chwili przerwy wracam z cyklem sałatkowym. Łapię się na tym, ze za mało jem warzyw, a to niedobrze. Także dzisiaj sałatka z super warzywem, sałatka z brokułami. Przypominam, że sałatka z brokułami doskonale smakuje, a jeszcze lepiej wygląda na naszym stole. I sałatka z brokułami jest delikatna i pozwala nam doszukać się wielu smaków, polecam. :)
Składniki:
Brokuł, 1 feta, 2 czerwone cebule, jogurt grecki, 5 pomidorów, 2 ząbki czosnku, 15 dag płatków migdałów.
Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy we wrzątku. Pomidory (mogą być koktajlowe) kroimy w grubą kostkę, a cebulę w półksiężyce.
Jogurt naturalny mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i odstawiamy do polania sałatki.
Do rozdrobnionych jarzyn dodajemy pokrojoną w kostkę 1cm x 1cm fetę.
I jak wszystkie składniki połączymy, dodajemy uprażone na suchej patelni płatki migdałów.
Sałatkę mieszamy i polewamy obficie sosem czosnkowym. Wierzch możemy udekorować płatkami migdałów.
Smacznego.