Łasuch Łasuch
306
BLOG

Swojskie mieso

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 21

Tak przywykliśmy do wyrobów gotowych, że zapominamy jak dobre jest swojskie pieczone mięso. Kolejny raz przypominam przepis na schab pieczony. Wysokogatunkowe, chude mięso z dodatkiem czy to chrzanu, czy ćwikły, czy też żurawin ucieszy nasze podniebienie. Polecam zatem schab pieczony wg mojego przepisu.

Schab pieczony



Składniki potrzebne do wykonania schabu pieczonego:

2kg schabu , 4 ząbki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, sól, pieprz ziarnisty i mielony, olej.

Etapy realizacji:

•    Solimy umyte pod bieżącą wodą mięso;
•    Mieszamy olej z rozgniecionym czosnkiem i przyprawami i nacieramy mięso;
•    Zostawiamy mięso na 2 godziny;
•    Następnie mięso pieczemy  w temperaturze 200 stopni ok. 1,5 godz.;
•    Wyjmujemy mięso z naczynia  i studzimy;
•    Podajemy z dodatkiem: chrzanu, ćwikły czy sosu żurawinowego.

Smacznego!

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości